Het kiezen van een Intercom Systeem

Het kiezen van een Intercom Systeem

Bent u wel eens bang dat er onverwachts mensen met kwade bedoelingen bij u aan de deur staan? Vindt u het fijn om vooraf te weten wie er bij u op bezoek komt? Met een intercom systeem bent u altijd goed voorbereid. Zo heeft u de touwtjes helemaal zelf in handen en voorkomt u vervelende situaties.

Wanneer past u een intercom toe?

Intercom systemen van Inspired Access worden vaak toegepast bij toegangen waar u in eerste instantie geen controle over heeft. Bezoekers moeten zich in dit geval eerst verplicht melden, zodat u zelf kunt bepalen of u wel of geen toegang wilt verlenen. Dat maakt een intercom ook zeer geschikt voor oudere mensen in een appartementencomplex. Op deze manier weten ze precies wie er beneden voor de deur staat en kunnen gevaarlijke situaties worden voorkomen. Zakelijk gezien heeft de intercom bovendien een belangrijk voordeel voor de productiviteit van uw medewerkers. Zij hoeven niet telkens naar de deur te lopen om deze te openen, maar kunnen de deur vanaf afstand bedienen.

De mogelijkheden van intercom systemen

Nog niet zo lang geleden waren de intercomsystemen alleen bedienbaar vanaf de bevestigingsplek. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via uw smartphone, tablet of ander elektronisch systeem te zien wie er voor de deur staat. Zo kunt u altijd toegang verlenen, waar u ook bent. De intercomsystemen van tegenwoordig hebben nog veel meer voordelen. Zo kunt u deze tevens uitrusten met een toegang controle functie, daarmee kunnen gebruikers met een tag de deur openen.

Soorten intercom systemen

Als u kiest voor een intercomsysteem heeft u twee keuzes: het audio intercomsysteem of het video intercomsysteem. Het grootste verschil tussen beide soorten intercomsystemen is het kostenplaatje. Een audio intercom is financieel gezien het meest aantrekkelijk, maar met dit systeem kunt u alleen de stem van uw bezoeker controleren. Een intercom met videosysteem biedt daarentegen meer veiligheidsvoordelen. Het is aan uzelf om te bepalen hoe ver u hierin wilt gaan. Meer weten over één van deze intercoms? Download of vraag de brochure aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *